0 kommentarer

Spisegrisens balladedag af Suzanne Ulrikka Pedersen

af d. 29. maj 2012
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7090-660-9

 

Historien foregår på Adam og Evas bondegård. Adam sidder på toilet og læser avis, mens traktoren derfor står stille ude på gårdspladsen. Det ser Gris og Æsel som netop er blevet færdige med deres morgenmad. De går ud og kigger på den gule traktor, men Gris skal, nysgerrig som han er, absolut helt op i førerhuset og kigge. Den buttede Gris fylder godt i traktoren, og Æsel står nervøs på sidelinjen og beder Gris kommer ned, inden Adam kommer. Uheldigvis når Gris ikke at komme ud, for traktoren sætter i gang, da Gris tager fat i rattet, som han tror, er noget spiseligt. Traktoren kører ud over mark og enge, med Adam rendende efter med bukserne om hælene. Han kom så hurtigt af sted, at han ikke nåede at trække dem op.

“Adam forfølger sin traktor og Gris,
mens Æsel ser på med stilfærdige fnis.
For Adam har skyndt sig så meget og har
helt glemt, at han løber med numsen bar.
Før Adam når at få dækket bagen,
får naboens kone syn for sagen.
Adam rødmer og slipper en fis
og løber straks videre efter sin gris.”

Endelig stopper traktoren, men Æsel og Adam må skubbe på, for at få den store Gris ud af køretøjet. Gris flyver ud, men lander uheldigvis ovenpå Adam midt i en mudderpøl. Og han bliver ifølge Gris, ret klam at se på.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg, da jeg første gang bladrede bogen igennem, var langt fra imponeret. Jeg synes illustrationerne var ubehjælpsomme og særdeles forvirrende, så mine forventninger var ret lave. Det blev ikke bedre, da jeg havde læst den første side med verset:

“Adam og Eva de bor på en gård,
med heste og køer og høns og får.”

Adam og Eva. ikke særlig originalt, og den derpå følgende linje lød også lidt som noget man har sunget om før.

MEN når det er sagt og man læser historien højt, så må jeg siger, at den vinder ved nærmere bekendtskab. Det er en både sød og sjov historie med masser af humor og glimt i øjet. Nuvel, illustrationerne skal jeg virkelig vænne mig til, men bogen er et klart hit herhjemme og er blevet ønsket til højtlæsning rigtig mange gange!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter