0 kommentarer

Fie elsker store ting af Kathrin Schärer

af d. 29. maj 2012
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7090-698-2

Originaltitel

Mia liebt große Sachen

 

Fie elsker store ting, om det er krammedyr, is eller bøger. Hun læser i en havebog, at man kan få et frø til at vokse sig til et stort træ, blot ved at plante det og vande. Supervigtig information, når man er en lille mus med masser af ting som gerne skulle være større.

Fie planter sin træbil, så den kan vokse og hun kan køre i den. Sejlskibet ligeledes, så hun kan sejle i det. Dukkehuset vil hun bo i. Ja sågar lillebror kommer i bedet, for hun vil hellere ha´ en STOREBROR.

De efterfølgende dage holder Fie øje med tingene og lillebror, men intet sker. Fie får nok og Mor trøster og forklarer hende, at det kun er planter der kan vokse på den måde. Målbevidst går Fie derpå ind i bedstefars værksted, fast besluttet på, at hun nok skal få ting til at vokse. Hun finder både brædder, lægter og lister. Derpå går hun i gang med at hamre, skrue og lime. Til slut har hun bygget en MEGET STOR TING.

Sød historie, som meget fint afspejler børns tankegang. Hvem har ikke drømt om en kæmpeis, og bare at forestille sig, at man kunne opnå det blot ved at plante en lille is i haven. Få sin egen isbusk eller måske et pengetræ? Men må indrømme, at jeg stod lidt af da hun plantede lillebror og lod ham sidde nedgravet i flere dage.

Herlige illustrationer med de mest pragtfulde figurer, i lighed med forfatterens anden billedbog ”Bymusen og landmusen”, som jeg personligt også er ret glad for.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter