0 kommentarer

Hellas ABC af Hella Joof

af d. 8. december 2016
Info
 
Sideantal

60

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-18727-4

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

I 2015 ville digteren Halfdan Rasmussen være fyldt 100 år, men han døde desværre i 2002. Halfdan Rasmussen nåede dog at skrive flere digtsamlinger, men han er måske nok bedst kendt for børnebogen ”Halfdans ABC”, der er en alfabetklassiker, der i årevis har lært danske poder alfabetet og tillige lært mange børn, at det er sjovt at lege med sproget.

Som en hyldest til Halfdan Rasmussen har Hella Joof bedrevet sin helt egen fortolkning af Halfdans ABC – dog med den markante forskel, at Hella Joofs ABC er skrevet til voksne. Helt klart til voksne – eller som der står på forsiden af bogen “Kun for kønsmodne”.

Hella Joofs ABC er bygget op på samme måde som Halfdan Rasmussens ABC.

Hvert bogstav i alfabetet har fået en side med tekst og en side med en tilhørende illustration i Hellas Joofs ABC, og her leger hun med sproget og skriver rim, der i mange tilfælde får læseren til at trække på smilebåndet. Et eksempel er den tekst, der handler om bogstavet ”H”:

”Homo Homo sapiens
med en kæmpe filipens
Og med hæmorider,
der vipper, når han skider
Han er sort, og han er hvid
Han er en hybrid
af menneske og Gud
og H2O
Fungerer allerbedst,
når han er to”

”Hellas ABC” er en virkelig morsom bog, der er underholdende at læse. Teksterne om de forskellige bogstaver er ofte politisk ukorrekte og ikke egnet for mennesker, der har let ved at blive forarget over et sprogbrug, der kredser om menneskets kropsåbninger eller efterladenskaber. Har du en forkærlighed for infantil humor og lokumssprog (beklager udtrykket), er denne bog helt sikkert noget for dig.

Bogens illustrationer af Otto Dickmeiss er både fine, sjove og sigende og bidrager til at gøre bogen endnu mere spiselig, end den er i forvejen.

”Hellas ABC” er en bog, som man kan læse på under en halv time, og jeg synes bestemt, at man bør tage sig tiden til at læse denne bog. Bogen er ikke intellektuelt krævende, men den er til gengæld yderst underholdende og får læseren til at grine – og det er da en udmærket kvalitet.

”Hellas ABC” får 4 stjerner og en varm anbefaling herfra.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter