0 kommentarer

Ulvebid af Dean Vincent Carter

af d. 28. april 2008
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

238

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31277-3

Originaltitel

Hunting Season

Udgave

1.udgave

 

Jeg var ganske begejstret for Dean Vincent Carters første roman “Djævelens hånd”. Derfor blev jeg glad, da jeg opdagede, at hans anden roman også var blevet oversat, men desværre lever “Ulvebid” ikke helt op til forventningerne.

Gerontius er en ung teenager, som for 8 år siden mistede sine forældre i en bilulykke under en ferie i Østrig. Dvs. det er, hvad de fleste tror. I virkeligheden blev bilen overfaldet af et mystisk ulvelignende væsen, som slog Gerontius forældre ihjel, før det stak af og efterlod en skrækslagen dreng. Nu bor Gerontius hos sin onkel og tante i London.

I den anden ende af London holder gangsteren Slaughter til. Han ønsker at straffe tre af sine håndlangere for at have forkludret et bankrøveri, så han indgår en aftale med en lejemorder ved navn Haller – uden at vide at Haller ikke er en helt almindelig mand.

Da Gerontius tilfældigt bliver blandet ind i opgøret, står han pludselig ansigt til ansigt med et væsen, som minder betænkeligt meget om det, han undslap for 8 år siden. Kan han være heldig at overleve endnu en gang?

Carter skriver flydende og letlæseligt, men historien virker ikke helt sammenhængende, og bliver derfor ikke helt troværdig. I første afsnit hører vi f.eks. om to betjente fra en særafdeling, som leder efter varulve i London, men de virker mest som et kunstigt påhæng til historien, fordi de skal bruges i slutningen. Og slutningen – ja, Carter prøver at lave en overraskende drejning her, og det lykkes også delvist, men igen virker det lidt for kunstigt og bliver derfor ikke overbevisende.

Historien er dog spændende opbygget med masser af dramatiske elementer, og varulve er jo altid interessante, så helt dårlig er “Ulvebid” ikke. Den bedste “varulve i storbyen”-historie er efter min mening dog stadig Whitley Striebers roman fra 1980: “Varulvenætter”.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter