0 kommentarer

Sort død af Lotte Petri

af d. 15. oktober 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

344

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7141-489-9

 

En kvinde findes myrdet i en skanner på Rigshospitalet. I en lejlighed står en fryser der normalt bruges af forskere – måske indeholder den en modificeret udgave af den bakterie der forårsagede “Den sorte død” i middelalderen. En forsker og hendes veninde, kommer pludselig i vejen for skruppelløse nazister, der vil benytte pesten i deres syge program for racehygiejne. Der er med andre ord, virkelig lagt op til en nervepirrende thriller.

Bogen indledes med en serie korte kapitler der hver især præsenterer læseren for en af bogens medvirkende. Det sker så hurtigt og så kort, at jeg ikke nåede at få den enkelte til at “brænde sig fast” i hukommelsen, og efter kort tid måtte jeg opgive at holde styr på hvem der var hvem. Måske fordi personerne blev præsenteret, men ikke tilknyttet handlingen der først begynder senere.

Resten af bogen, følger vi handlingen der udspiller sig flere forskellige steder samtidigt. Også dette præsenteres i lignende ultrakorte kapitler, hvor man lige når at stikke næsen indenfor, får serveret en cliff-hanger, og så er vi ellers videre. Som læser nåede jeg dårligt nok at finde ud af hvor vi nu var, inden vi var videre. Rækken af cliff-hangere blev efterhånden så lang, at jeg ikke kunne holde styr på hvad der skete hvor. Det er ikke før vi når til slutningen af romanen, at den kommer så meget ned i tempo, at jeg kan nå at følge med i hvad der egentlig foregår. Her føler jeg så til gengæld, at jeg er vidne til noget rigtigt spændende, men jeg har fuldstændig mistet overblikket over de ting der går forud. Så, slutningen er spændende, men jeg ved ikke helt hvorfor.

Jeg bliver også nødt til at nævne Turbine forlagets dårlige korrekturlæsning. Alt for mange småfejl er røget med i bogen. F.eks. får en lille pige udleveret en æske lego på et tidspunkt, en æske med et indhold der er et stort “heat” hos piger i den alder. Men lego kan ikke være et “heat”. Det kan derimod de enkelte løb i speedway. Her kører man en række heats, der fører frem til at man finder en samlet vinder. Lego derimod, er et “hit” hos små piger. I en handling der i forvejen går alt for stærkt, og med alt for mange aktører som jeg ikke kunne holde rede på, gør den slags fejl ikke forståelsen bedre.

Plottet er spændende, og bogen er sådan set godt skrevet. Jeg fór bare vild i den, og blev meget hurtigt hægtet af, og det er faktisk ærgerligt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter