0 kommentarer

Søndagsmanden af Thomas Kanger

af d. 10. januar 2009
Info
 
Sideantal

288

Udgivet

2008

ISBN

978-87-567-8777-2

Originaltitel

Söndagsmannen

 

For næsten 25 år siden blev den unge kvinde Ylva myrdet, og hendes lille datter forsvandt sporløst. Elina Wiiks tidligere chef, Oskar Kärnlund er indlagt efter et hjerteanfald, og da Elina besøger ham på hospitalet fortæller han hende, at han under sin sygdom har set Ylvas ansigt for sig. Elina bliver interesseret i historien, der er meget tæt på forældelse: efter 25 år kan morderen ikke længere dømmes. Trods modstand fra sin nuværende chef, som Elina ikke ligefrem har det bedste forhold til, lykkes det for hende at få lov til at genoptage sagen. Hun beslutter sig for at finde ud af, hvordan Ylva var som menneske – opsøger hendes omgangskreds, læser hendes dagbøger og prøver at tyde de koder, der optræder i dagbøgerne. Hun har en teori om, at hvis hun kan finde ud, hvem der var far til datteren, har hun samtidig fundet morderen. Det er et kapløb med tiden – vil det lykkes inden sagen er forældet?

Samtidig møder vi den 25-årige Kari Solbakken. Kari er adoptivbarn, og begge hendes adoptivforældre er døde. Hun har aldrig fået at vide, hvem der er hendes biologiske forældre. Sammen med sin nabo, Robert, tager hun på en rejse for at finde sine rødder, og om muligt finde ud af, hvem hendes forældre er. Men de bliver ikke ligefrem modtaget med åbne arme i Flakstad, den lille by, hvor Kari boede til hun var 5 år – på det tidspunkt døde hendes far, og hun og hendes mor flyttede fra Flakstad.

Det er den første bog af Thomas Kanger, der er oversat til dansk, men den 3. bog i en serie om Elina Wiik. Hvis de 2 første er lige så velskrevne som denne, kan jeg undre mig over, at ikke hele serien er blevet oversat. For det er en rigtig god krimi. Små spor drysses ud undervejs, samtidig med at vi på skift følger de 2 hovedpersoner, Kari og Elina, som hver især er i gang med et opklaringsarbejde. Alle spor og tråde flettes sammen til sidst i bogen, og det hele går op i en højere enhed. Det lykkes at holde spændingen i bogen til det sidste. En krimi, der absolut kan anbefales!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter