0 kommentarer

Men ikke hvis det gælder din datter af Jan Guillou

af d. 10. januar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

407

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7053-180-1

Originaltitel

Men inte om det gäller din dotter

 

Carl Hamilton lader pludselig høre fra sig på ny. Han er bosat i Moskva og har en plan om at få omstødt den livstidsdom, som venter ham, hvis han nogensinde vender tilbage til Sverige. Derfor kontakter han journalisten Erik Ponti, for at få lidt positiv foromtale. På denne måde bliver hans tilværelse pludselig flettet sammen med Erik Pontis venner Ewa og Pierre Tanguy.

Ewa er ansat som ansvarlig for afdelingen for afhøring ved det svenske sikkerhedspoliti. Ewa og Pierre har en lille datter, som kidnappes af nogle terrorrister, og Carl Hamilton sætter selvfølgelig alt ind på at få den lille pige fri af terrorristernes kløer. Han benytter simpelthen alle sine “gamle” kontakter, bl.a. til Præsident Putin i Rusland og til Præsident Sarkozy i Frankrig foruden et hav af gamle venner, som alle skylder Hamilton en eller anden tjeneste.

Jan Guillou har igennem næsten alle sine bøger et underliggende politisk budskab til læseren, og det har han selvfølgelig også her. Specielt får George Bush det glatte lag for USA’s Mellemøstpolitik og den tætte alliance med Saudiarabien.
Det er en lidt pudsig kombination af på den ene side en stærk samfundskritisk indstilling til tilværelsen, og på den anden side en næsten næsegrus beundring af efterretningstjenester og militære eliteenheder.
Men Jan Guillou er en fantastisk skribent, og han forstår at holde læseren fanget fra første til sidste side.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter