0 kommentarer

Snestormen af Vladimir Georgijevitj Sorokin

af d. 14. marts 2013
Info
 
Sideantal

158

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7695-262-4

Originaltitel

Metel

 

Det er første gang jeg stifter bekendtskab med den – noget syrede – russiske forfatter Vladimir Sorokin, men bestemt ikke den sidste.

Bogen handler i korte træk, om en brødkusk (Perkhusja) og en læge (Platon Garin), som en mørk vinteraften må trodse en forfærdelig snestorm, for at få livsvigtig vaccine frem til byen Dolgoje. Her er man nemlig tilsyneladende er ramt af en pestepidemi fra Bolivia (med zombie’isme som en af de yderst beklagelige bivirkninger..)

De næste døgns hændelser i denne “retro-fremtidshistorie” har lidt Rabelais og Gullivers Rejser over sig, mens de to mænd (og de 50 – ret nuttede -miniheste i motoren på ‘selvkøreren’)begiver sig ud i sneen.

Doktor Garin, der ellers er en meget pligtopfyldende mand, får virkelig set sine laster og sit livssyn i et nyt – og lidt kalejdoskopisk – lys.
Om de når frem skal vi lade stå hen i det uvisse…

Bogen er lidt mørk og syret, men har også meget humor og opfindsomhed.

Bogens efterskrift skitserer Sorokins mange referencer til Tolstoj og hans plads i den russiske litteratur, men der er ret mange “spoilere” så det skal gemmes til sidst, hvis man vil udforske det russiske vintermørke uden at kende slutningen 🙂

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter