0 kommentarer

Operation Allike af Ken Follett

af d. 30. juli 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

308

Udgivet

2003

ISBN

978-87-638-3457-5

Originaltitel

Jackdaws

 

Ken Follett kan bare det der med at skrive krimier! ”Operation Allike” er en yderst vellykket en af slagsen med masser af dramatik og spænding krydret med lidt kærlighed.

Romanen foregår lige inden 2.verdenskrigs afslutning. D-dag er nært forestående, men for at den skal være en succes skal tyskernes kommunikationscentral i Frankrig tilintetgøres. Unge franske modstandsfolk har optaget sig denne opgave under den kvindelige engelske agent Flicks kommando. Aktionen ender dog i total fiasko, til stor frustration for Flick. En ny måde at ødelægge centralen på inden det er for sent er en yderst risikabel opgave. Fem kvinder, hvoraf ingen har militær erfaring får denne opgave, hvilket tegner til at blive en meget farlig aktion for alle.
Flick er dog fast besluttet på at forsøge at trænge ind i det slot hvor kommunikationscentralen er, dog har hun en meget intelligent fjende i hælene. Dieter Franck fra Rommels efterretningstjeneste forfølger hende nådesløst og gør alt hvad han kan for at få fingre i hende, så han kan ødelægge den franske modstandsbevægelse og derved styrke tyskernes position inden den varslede engelske invasion.

Romanen er spænding fra start til slut. Vi følger kampen fra både tysk og engelsk side, og får del i de mange overvejelser og beslutninger, der er nødvendige at tage i krigstid.

Selvom bogen er forholdsvis lang læser man den lynhurtigt, den fænger med det samme og er underholdning i absolut verdensklasse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter