0 kommentarer

Skyggernes kniv af Philip Pullman

af d. 6. februar 2005
Info
 
Sideantal

352

Udgivet

1997

ISBN

87-00-31284-3

Originaltitel

The Subtle Knife

 

God bog, mand! Det er virkelig godt. Philip Pullman er bare god.

Lyra, som vi kender fra forrige bind, er sammen med sin daimon, Pantalaimon, havnet i en spøgelsesby kaldet Citàgazze. Her møder hun en dreng kaldet Will, der for øvrigt også er morder, og han er flygtet fra sin (og vores) normale verden, netop fordi han slog en mand ihjel. Hans far er blevet væk, så han levede med sin mor, der troede, grundet en lidelse, at de konstant blev forfulgt.

Lyra fortsætter på sin mission, og da Will samtidig har i sinde at finde ud af hvor hans far er, og om han er død, følges de to børn ad. Men i Citàgazze findes et tårn, hvor en ung mand vogter over noget meget værdifuldt, som får stor betydning for børnenes senere rejse sammen…Jeg kan lige afsløre at den mystiske genstand er: Skyggernes Kniv, og gad vide hvad der er så specielt ved den? Det får du at se, og det skal man glæde sig til.

Jeg kan afsløre at denne bog er lidt…”dårligere” er et stærk ord…mindre god end de to andre. Men…den er selvfølgelig uundværlig for resten af trilogien. Selve historien er dog alligevel meget medrivende og fantastisk godt formuleret og skrevet. Den fortsætter den samme, rigtig gode stil fra etteren, som jo også er god! Denne har ligesom de to andre vundet mange priser, men det vil jeg ikke beskæftige mig med lige nu. Jeg siger bare…bogen er god! Sådan er det! Hvad angår treeren, så kan jeg afsløre at den er meget, meget bedre, og meget mere fantastisk. Så glæd dig…!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter