0 kommentarer

Skyggeporten af Lene Kaaberbøl

af d. 1. marts 2007
Info
 
Sideantal

237

Udgivet

2006

ISBN

87-7055-009-3, 978-87-7055-009-3

 

Efter at have læst Skammerserien har jeg ventet spændt på Lene Kaaberbøls nye bog. Titlen, “Skyggeporten”, var lovende, konceptet ligeså. En parallelverden, Natlandet, hvor Skyggedronningen hersker over en hær af levende døde, kan kun reddes af én person.

Denne person er 12 år og hedder Anna. Siden hendes mors uforklarlige forsvinden syv år tidligere har hun boet alene sammen med sin far i et drivhus bag ved det rigtige hus. Huset er et stort, forfaldent skrummel, og Anna må ikke gå derind, for det er farligt, siger faren. Og det viser sig at være rigtigt, for det er porten til Natlandet. Det lyder som en gotisk gyser, men historien er nutidig. Anna er stum og bliver mobbet i skolen. Hun er ikke bange af sig, men hun frygter mørket i mørket, og da hendes plageånd, Ivan, og hans bande binder hende i skolens mørke fyrrum, er hun ved at gå i panik. Især da hun hører sin mor kalde på sig og bede om hjælp.

Hun har én ven, Aian, og sammen ender de i Natlandet, i en drabelig kamp mellem det gode og det onde, mellem lyset og mørket. Her stilles Anna over for et umenneskeligt valg.

“Skyggeporten” er en spændende roman for store piger; der er splat og spænding i kampscenerne i Natlandet og romantik i luften mellem Anna og Aian – eller betyder beskytteren Hero i Natlandet mon mere for hende?

Det kan være svært at leve op til Skammerserien og for den sags skyld også serien om Katriona Bredinari, og Lene Kaaberbøl har desværre ikke evnet at bringe historien ud over siderne. Der er for mange løse ender i den virkelige verden, mens scenerne i Natlandet næsten lever op til Skammerserien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter