0 kommentarer

Se dig ikke tilbage af Karin Fossum

af d. 1. marts 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

255

Udgivet

1999

ISBN

87-7724-822-8

Originaltitel

Se deg ikke tilbake!

 

Vi befinder os atter i en lille bygd ude i den storslåede norske natur. Ved en smuk skovsø finder en voksen mongol og en 6 års pige det nøgne lig af en smuk teenager. Hun ligger i vandkanten, og hendes tøj er lagt pænt sammen ved siden af hende. Der er tilsyneladende ingen spor og intet motiv, så politikommissær Sejer og hans assistent Skarre kommer virkelig på arbejde.

Det er en af de bedste kriminalromaner, jeg har læst. Karin Fossum kan simpelthen beskrive de små samfund og deres indbyggere så intenst, at man næsten tror, det er virkelighed. Her er ingen super-mænd eller -kvinder for den sags skyld, men derimod en flok ganske almindelige mennesker. De fleste med nogle større eller mindre “lig i skabene”, vel nok som folk er flest. Kriminalkommissæren er ligeledes en ganske almindelig og meget sympatisk mand. Han bor alene med sin hund, og han savner sin afdøde kone, men elsker til gengæld sin datter og sit barnebarn.

Alt i alt en utrolig god beskrivelse af nogle ganske almindelige mennesker.
Deres tilværelse bliver imidlertid gennemrystet af mordet på den unge pige, og man er ikke på noget tidspunkt i tvivl om, at det er en krimi, man er i færd med at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter