0 kommentarer

Skyggeporten af Lene Kaaberbøl

af d. 6. januar 2007
Info
 
Sideantal

237

Udgivet

2006

ISBN

87-7055-009-3, 978-87-7055-009-3

 

Anna er en stum pige på snart 14 år, der bor alene med sin far. De bor ikke i det storslåede, gotiske hus, de ejer, men derimod ude i drivhuset i haven. Dette gør de, fordi faren siger, huset er farligt. Han siger tilmed, at det er huset, som har taget Annas mor fra dem, dengang Anna var yngre.

Da Anna en dag hører sin mors stemme råbe om hjælp inde i sig selv, bliver hun bekymret: Er hun nu ikke blot stum, men samtidig ved at blive sindssyg? Men nysgerrigheden er dog mest overvældende; og hvad ville være mere oplagt end at søge efter et svar i huset, når nu faren påstår, at det er det, som har taget hendes mor?
Hendes nysgerrighed fører hende til en hel anden verden – Natlandet! Det er her, den onde og forhadte Nera hersker. I dette univers møder vi både ven – og fjendskab, men mest af alt spænding, og Anna har brug for alt det mod, hun er i besiddelse af, for at overleve.

Lene Kaaberbøl har blandet fantasy, altså sit eget univers, sammen med nutiden, hvilket er lykkedes fint. Bogen er spændende og vil utvivlsomt underholde dem, som kan lide fantasy-genren.
Men det skal dog ikke tilbageholdes, at Kaaberbøl har formået bedre med Skammer-serien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter