0 kommentarer

Zorro: en legende fødes af Isabel Allende

af d. 5. januar 2007
Info
 
Sideantal

381

Udgivet

2005

ISBN

87-02-04177-4

Originaltitel

El Zorro: comienza la leyenda

 

Der er ikke mange der ikke har hørt om Zorro, den maskerede hævner som forsvarer de svage med kården og snuheden. Først grundet tv-serierne og senere filmene om ham. Mange af de som blev besnæret af Diego de la Vegas charme og eventyrlige eskapader, har vel på et eller andet tidspunkt spekuleret på hvordan myten om Zorro startede. Hvordan Diego fandt på sit alter ego og hvorfor.

I “Zorro – en legende fødes” gendigter Isabel Allende denne historie. Startende fra faderen, Alejandro de la Vega, der fandt Diegos mor under et indianeroprør, en meget spændende fortælling og til det tidspunkt Diego kommer hjem til Californien efter en længere omvej. Der er ikke tale om den færdigetablerede historie om Zorro i Los Angeles, men om skabelsen. Og spændende det er det.

Historien fortælles af en tilskuer, som nyder Diegos fortrolighed men hvem der fortæller, bliver i det skjulte. Blot fortælles historien som af en professionel, med farverige adjektiver, forheksende beskrivelser og charmerende detaljer.

Jeg nød i stor grad at læse denne bog og jeg håber med hele mit hjerte at Allende påtænker at skrive flere om Zorros eventyr, for fantasien fejler intet hos kvinden, og hun formår til fulde at holde styr på alle sine karakterer.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter