0 kommentarer

Skyggens lærling 2: Den brændende bro af John Flanagan

af d. 12. oktober 2007
Info
 
Sideantal

317

Udgivet

2006

ISBN

87-21-02762-5, 978-87-21-02762-9

Originaltitel

Rangers Apprentice 2: The Burning Bridge

 

Den onde Morgarath planlægger en krig, og da man har fundet nogle slagplaner, som en af hans folk tilsyneladende har tabt, får de nyttig indsigt i hvor slaget skal finde sted og hvor stor fjendens hær er. Halt og Will opsøges af Halts tidligere lærling Gilan, som er sendt ud med en depeche for at varsko kelternes konge og trække på en tidligere indgået forsvarstraktat og bede kongen om hjælp.

Will bliver bedt om at ledsage Gilan på hans færd og også Horace, som Will tidligere har haft et besværet forhold til, skal også med. Undervejs til Celtica ser de forladte landsbyer og de undrer sig over hvor alle kelterne er forsvundet hen og ikke mindst hvorfor de tilsyneladende har valgt at flygte fra deres hjem. Svaret får de da de møder en afkræftet og forkommen pige, som er sluppet væk fra de uhyggelige væsener, Morgareth har sendt sin hær ud for at tage kelterne til fange. Hvad han vil med dem ved pigen ikke, og da det går op for det lille følge, er spørgsmålet om det allerede er for sent at standse hans ondsindede planer.

Der bliver udgivet virkelig meget fantasy som efter min mening er halvdårlig, men det gælder absolut ikke for denne serie om “Skyggens lærling”. Spændende og begivenhedsrig historie med et par overraskelser overvejs. Forfatteren har skabt nogle spændende personer og hans måde at fortælle en historie på er krydret med en sjat humor. Absolut anbefalelsesværdig til alle fantasyelskere.

Kan læses fra 12 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter