0 kommentarer

Skyggens lærling 1: Gorlans ruiner af John Flanagan

af d. 12. oktober 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

325

Udgivet

2006

ISBN

87-21-02761-7, 978-87-21-02761-2

Originaltitel

The ruins of Gorlan

 

Will bor på Redmont-borgen og er, som de andre børn der bor der, forældreløs. Men hvor de andre kender deres forældre, har Will intet efternavn, da ingen tilsyneladende ved, hvem hans forældre var. Han har dog grund til at tro, at hans far omkom i krigen.

Vælgedagen oprinder, den dag hvor alle som er fyldt femten år, kan søge om at komme i lære hos mestrene. Wills største ønske er at komme ind på Ridderskolen, så han kan gøre sin far ære, men til Wills store skuffelse må han bide en afvisning i sig. I stedet bliver han tilbudt en læreplads hos Rangeren med tilnavnet Skyggen, da man har bemærket, at drengen har utrolige evner til at bevæge sig uset rundt. Will accepterer med blandede følelser, da han ikke selv er helt tryg ved de mystiske rangere, som siges at kunne gøre sig usynlige.

Oplæringen til ranger bliver dog mere spændende end Will havde troet, da den magtsyge Morgarath, herre over Regn- og Nattebjergene, planlægger en grusom hævn mod kongeriget, og blot venter på at slippe sin grusomme hær løs.

Velskrevet, spændende og i høj grad humoristisk historie med et plot der bare fanger læseren lige fra starten. Handlingen foregår i et middelalderligt miljø og bortset fra nogle enkelte skabninger, kendt fra fantasygenren, er historien ret realistisk. Det er ikke bare kampe mellem de gode og onde, men også en historie om venskab, mobning og det at finde sin egen identitet.

Jeg var meget overrasket over bogen, ikke fordi jeg ikke regnede med at den var god, men den var ikke nær så dyster som forsiden ellers udstråler. Faktisk rummer handlingen foruden spænding og gys, masser af humor.

Bogen kan læses fra 10 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter