0 kommentarer

En kvindes valg af Noah Gordon

af d. 29. januar 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

360

Udgivet

1996

ISBN

87-568-1314-7

Originaltitel

Matters of Choice

 

“En kvindes valg” er den sidste bog i Noah Gordons trilogi om lægeslægten Cole. Denne bog foregår i vor tid, og denne gang er det ikke en mand, men en kvinde, der har arvet familiens berømte læge-gen.
Roberta Cole er en travl og dygtig læge, der forsøger at forene lægegerningen, ægteskab og ideologier. Det er nemmere sagt end gjort og hendes ægteskab hænger da også i en tynd tråd. Roberta tror på kvindens ret til selv at bestemme over egen krop, og hun arbejder derfor en dag om ugen på en abortklinik. Men abort er et følsomt emne i USA og Roberta får mange ubehagelige telefonopkald og lign. af vrede aktivister. En dag bliver det hele for meget for Roberta, og hun beslutter sig for at starte på en frisk. Hun åbner derfor sin egen lægepraksis i en lille by og kommer hurtigt på god kant med beboerne. Også den lokale ejendomsmægler David tiltrækker Roberta og hun begynder snart at komme i hans og hans datters hjem. Men bedst som alt ånder fred og idyl i det lille samfund, sker der tragiske ting, der får alvorlige konsekvenser for Roberta og hendes forhold til David.

“En kvindes valg” er som nævnt 3. bind i serien om Cole familien. De er dog hver især helt selvstændige historier og kan sagtens læses for sig. “Helbrederen” og “Shamanen” er dog bestemt også værd at stifte bekendtskab med, hvor man hører hele historien om familien Cole og deres særlige evne i lægevidenskaben. En dejlig serie, der forener fortid og nutid i en skøn fortælling.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter