0 kommentarer

Når Hr. Hund bider af Brian Conaghan

af d. 19. marts 2015
Info
 
Sideantal

304

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3243-4

Originaltitel

When mr. Dog bites

Udgave

1.udgave

 

Dylan Mint er en 16 årige dreng som kæmper med de helt almindelige ting, som alle teenagere verden over gør, kærlighed, savn og en irriterende mor. Men udover at kæmpe med disse ting, har han også tourette som gør at han hver dag skal kæmpe med sig selv om at undertrykke tics, pinlige lyde, bandeord og sjofle udråb. GOKKESOK!, SPERM-SPAND!, PIKSKOVL! Og ikke mindst slipper den knurrende, savlende og gøende Hr. hund fri, når presset bliver for stort.

En dag ved et rutinetjek på hospitalet, opfatter Dylan hvordan lægen og hans mor hvisker sammen, som han kun kan opfatte som en dødsdom: “Til marts vil livet, som han kender det, få en brat afslutning. De er nødt til at forberede ham på det uundgåelige”. RYNKERØV! RYGEHOVED!
Dylan vælger på grund af sin dom, at lave en cool ting jeg skal gøre, før jeg kradser af-liste. Men efterhånden opdager han at ingenting er, som han troede.

Historien er god og mange gange sjov, men nogle gange føles det som om, den ville have været sjovere på det oprindelige sprog. I starten halter historien lidt, men lidt over halvvejs kan man mærke at forfatteren finder en god rytme og historien flyder mere let. Men det at forfatteren vælger, at lade Dylan være 16 år og “kun” at have tourette, men samtidig lade ham opfører sig som en udviklingshæmmet, kan virke forstyrrende. Men hvis man kan se bort fra det, er det en sød og underholdende bog.

Kan sagtens kan læses af børn fra alderen 10-11 år, hvis man ikke har noget problem med, at børn nogle gange kan læse nogle anstødelige ord, som for det meste er ret så sjove i den sammenhæng. Og samtidig ser at det at være teenager, er ens for alle teenagere, om man har tourette eller ej.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter