0 kommentarer

Skinnet bedrager af Gianrico Carofiglio

af d. 19. marts 2012
Info
 
Sideantal

379

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92639-51-6

Originaltitel

Le perfezioni provvisorie

Udgave

1,udgave

 

En kollega til Guido Guerrieri beder ham om at efterforske en sag om en ung kvinde, Manuela, som et halvt år tidligere forsvandt sporløst efter et weekendophold på et af overklasseungdommens foretrukne feriesteder. Guerrieri opsøger så alle, som har haft noget med Manuela at gøre i perioden frem til hendes forsvinden. Manuelas bedste veninde, den skønne Caterina, er mere end almindelig hjælpsom, idet hun, udover at bruge flere dage på at rejse med Guerrieri til Rom for at finde en anden veninde, tillige forfører ham ved første lejlighed.
Måske burde det ha’ fået nogle klokker til at ringe hos den kære Guido, som jo trods alt ku’ være hendes far; men nej, man er vel en attraktiv mand i sin bedste alder!
Guerieris force er hans ræsonnementer og sunde fornuft, men det bliver tydeligvis sat noget ud af spil, når det drejer sig smukke kvinder..

Carofiglios krimier om forsvarsadvokaten Guido Guerrieri skal bestemt ikke læses for spændingens skyld, men for atmosfæren, stemningen, italienernes afslappede livsstil, Guerrieris tanker om livet, god mad og smukke kvinder. Og måske skal man selv have et forhold til det sydlige Italien for virkelig at kunne værdsætte Carofiglios afdæmpede univers. Personligt ka’ jeg godt li’ hans afslappede slentretur; men jeg er vist også lidt af en mediterranær nørd (det er der nok slet ikke noget der hedder, men det er der så nu) …

Fantastisk god typografi forøvrigt – hatten af for det…

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter