0 kommentarer

Olivers fest af Jenny Fry

af d. 20. marts 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

40

Udgivet

2002

ISBN

87-15-10444-3

Originaltitel

Oliver's Party

 

Børnebogen “Olivers Fest” er en nem lille regnebog for førskolebørn og børn i første klasse.

Oliver holder fødselsdagsfest, og for hver gæst, der kommer, får barnet et lille regnestykke præsenteret: En gæst plus en gæst, det er det samme som en plus en – og sådan fortsætter det til ti ordnet efter et fanebladssystem med Sofie, Anton, Mille, Tobias og hvad alle gæsterne ellers hedder.
Midt i bogen går det dog den anden vej. Gæsterne skal til at hjem, og sådan siger de farvel: Ti minus en er lig med ni, ni minus en er lig med otte og så videre.

Bogen egner sig også til børnehavebørn, der måske endnu ikke er i førskolegrupperne, men som alligevel er motiverede for at lære tal. Sådan er det jo ofte, når yngre søskende har hørt den ældre søster eller bror lære tal i skolen.

“Olivers fest” er overskuelig, pædagogisk og meget indbydende. Den er afprøvet adskillige gange med succes ved højtlæsning for børnene herhjemme og i den børnehave, hvor min kone er ansat.

Illustrationerne har en høj kvalitet. De er enkle, hurtige af afkode og dog ikke så simple, at de bliver kedelige. Farverne er dæmpede og ikke alt for mættede, og der er liv og optimisme i billedsproget.

Originaludgaven er engelsk, og Olivers venner er både hvide, sorte og farvede. Man kan glæde sig over, at vi er kommet langt, siden jeg fik læst »Lille sorte Sambo« som barn (hvilket jeg omvendt næppe har taget skade af).

Men tiderne er nogle andre i dag, og sådan smitter internationaliseringen også af på børnebøgerne.
En anbefalelsesværdig børnebog, der er slidstærk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter