0 kommentarer

Skæbnens time af Luanne Rice

af d. 22. januar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

348

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-31213-1

Originaltitel

The Secret Hour

 

En del af dette års juleferielæsning var “Skæbnens time” af Luanne Rice. Jeg undrede mig over titlen undervejs, og kunne ikke forstå, hvad det var for en “skæbnetime”, der var tale om. Men på én af de sidste sider kom det så frem, at det var “den hemmelige time”, der var tale om, og dét gav mening i forhold til bogens indhold. Så hermed allerførst en lille lussing til oversættelsen fra “The secret hour” til “Skæbnens time”.

Når det er sagt, så er det en rigtig spændende roman, som handler dels om advokaten John, som er forsvarer for en seriemorder og dels om havbiologen Kate, hvis søster Willa har været forsvundet i et halvt år. De to mødes, da Kate opsøger John for at få hjælp til at finde søsteren. Willa har, før hun forsvandt, haft en affære med Kates mand og Johns afdøde kone havde en affære med Johns kammerat, så da de to mødes, har de en form for fællesskab i deres oplevelse af svigt/tab.

Den seriemorder, John forsvarer, er fængslet, og Kate har en mistanke om, at han måske har myrdet hendes søster – men der er ikke fundet noget lig, og morderen nægter at kende til Willa. John er i et kæmpe dilemma, da han på den ene side forfærdelig gerne vil hjælpe Kate med at finde søsteren og på den anden side ikke kan bryde sin tavshedspligt over for sin klient. Desuden har John også stadig store problemer med at se tilbage på sit liv med sin kone, der var ham utro. Men han kæmper videre for sine børns skyld. Børnene er også en væsentlig del af historien, da det på overraskende vis er dem, der bliver bindeled mellem John og Kate, da det virkelig gælder.

Bogen er en kærlighedsroman med indlagt spænding i form af historien om seriemorderen og hans ofre. Den er spændende og medrivende, og det er svært ikke at komme til at holde lidt af Kate, John og hans familie, da de er beskrevet som meget sympatiske mennesker. Bogen er ikke rigtigt en “cliffhanger” men alligevel kom den ikke til at ligge længe på mit natbord, før den var læst færdig. Jeg måtte lige se, hvad den endte med.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter