0 kommentarer

Sinkeklassen af Bent Haller

af d. 29. august 2010
Info
 
Sideantal

174

Udgivet

2002

ISBN

87-14-11806-8

 

Den midaldrende Børge kommer forbi sin barndoms skole i Nordjylland, og foran skolens mure mindes han sin skoletid i “Sinkeklassen”.

I Sinkeklassen gik en håndfuld drenge, der af den ene eller anden grund ikke kunne passes ind i de almindelige skoleklasser.

Børge mindes de mange kammerater, der trods deres manglende boglige kunnen, hver på sit felt besad særlige evner eller passioner, f.eks.

– Tvillingerne “Per og Poul sine høns”, hvor Per var normalbegavet, mens Poul var mongol – og som var så tæt sjæleligt forbundne, at Per valgte at tage med Poul ned i Sinkeklassen, for at de ikke skulle skilles

– Kurt, der har en filosofisk tilgang til alt, han læser og hører og som finder det mest formålstjenstligt at sidde og stirre ind i væggen dagen lang i stedet for at læse en fordummende bog som ABC.

– Ruben, der er jøde og som må skjule sine fantastiske evner som kunstner, fordi hans forældre er bange for at han bliver så dygtig at nogen får øje på ham. Livet har lært dem, at jøder lever bedst – og længst – skjult!

En barsk og dog fortryllende fortælling, der afdækker værdier hos mennesker, der udadtil er stemplet som sinker.

Fint fortalt med glimt i øjet og en tro på, at der er lys for enden af tunnelen.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter