0 kommentarer

Projekt Rosie af Graeme Simsion

af d. 9. september 2016
Info
 
Sideantal

376

Udgivet

2013

ISBN

978-87-11-38396-4

Originaltitel

The Rosie project - Oversat af Ninna Brenøe

Udgave

1

 

Hmm, kender I det, når en bog har fået så gode anmeldelser, at man forestiller sig, bogen ligger på en dybrød fløjlspude med en prinsesse-krone oven på? Sådan havde jeg det med denne bog, og desværre blev jeg så skuffet.

Overalt hvor jeg har stødt på “Projekt Rosie”, har jeg kun hørt godt om den, så det var da også klart, at jeg havde en kæmpe forventning til denne historie.

Kort sagt hører vi i Projekt Rosie om den autistiske genetik-professor Don, der har udarbejdet et flere siders langt spørgeskema i håbet om at finde den perfekte partner. Vi møder Rosie, som leder efter sin far, hvilket hun håber, at Don kan hjælpe hende med. Rosie er smuk og intelligent, men hun er alt andet end det, Don leder efter hos en partner. Graeme Simsion fortæller om, hvordan modsætninger mødes og langsomt får øjnene op for hinanden trods deres forskelligheder.

Det er en sød romantisk historie, men wow den er langtrukken. Jeg kunne hurtigt regne historien ud efter at have læst få sider, og jeg begyndte ærligt at kede mig. Jeg ville egenlig nok kun have givet bogen 1 stjerne, i forhold til hvor skuffet jeg blev. MEN dét der adskiller denne bog fra andre chicklit bøger, er at man som læser kommer ind under huden på en mand med autisme. Gennem Don’s tanker og handlinger, opdager man charmen ved hans så absolutte logiske tilgang til tingene. Hovedpersonen er ikke på noget tidspunkt blevet dianogstiseret for aspergers syndrom, men man opdager hurtigt, at han ser anderledes på verdenen og opdager ting, som andre ikke lægger mærke til.

Det er ikke så tit, man oplever en historie skrevet fra en mands vinkel, og det var interessant at læse om hverdags-situationer som flirt og sarkasme, der blot går hen over hovedet på Don, hvilket gav et tydeligt indblik i en autistisk persons hverdag. Derfor synes jeg, at denne bog lige kan få sig hevet op til at fortjene 2,5 stjerner. Da halve stjerner ikke findes på denne side, så får den 2, da jeg synes 3 stjerner er for meget.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter