0 kommentarer

Silkefabrikken Harmony af Tash Aw

af d. 3. oktober 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

388

Udgivet

2007

ISBN

978-87-21-02889-3

Originaltitel

The Harmony silk factory

 

Fortællingen om Johnny Lim berettes af menneskene omkring ham. Af sønnen Jaspar, der forsøger at forstå sin netop afdøde far, som han ikke kender særlig godt personligt, men gennem research har fundet ud af er et monster. Af konen, der i sin dagbog beretter om et ikke helt almindeligt ægteskab. Og endelig af mr. Peter Wormwood, Johnnys ven, den eneste, han nogensinde får, hvilket kan siges om både Peter og Jimmy.

Stedet er Kinta-dalen i Malaya, og anden verdenskrig raser i verden udenfor. Det er kun et spørgsmål om tid før den vil nå dalen, og for altid forandre den for Johnny. For krigen bringer det værste frem i folk i kampen for overlevelse – eller det bedste, alt efter hvordan man ser det. For hvad er vigtigst, hvis liv er vigtigst?

Alligevel er det ikke krigen, der udgør bogens hovedhandling, denne er kun en faktor for at handlingen forløber som den gør. For både Snow, Johnnys kone, og Peter er det tiden på De Syv Jomfruer, en mystisk øgruppe, der er vigtigst for deres tid med Johnny.

Alt i alt en velskrevet bog, hvis to sidste dele er en del bedre end den første, der er meget videnskabeligt fremstillet. Et meget godt virkemiddel, når man tænker over det, men ikke helt så fængslende.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter