0 kommentarer

Første indtryk af Lotte Trolle

af d. 17. august 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

312

Udgivet

2006

ISBN

87-7604-058-5, 978-87-7604-058-1

 

Tereses mand, Christian, som var advokat, er død, og Terese er blevet alene med deres 2 små piger. Ud over sorgen over at have mistet sin store kærlighed, må Terese se i øjnene, at hun har økonomiske problemer. Kontoen er spærret, da der tilsyneladende er grund til at se nærmere på Christians dispositioner i advokatfirmaet. Terese er derfor på vej til Frankrig for at sælge deres sommerhus, mens søsteren Monica passer hendes 2 små børn. I Frankrig møder hun naboens meget hjælpsomme – og temmelig påtrængende – gartner. Han dukker hele tiden op, når hun har brug for hjælp, holder tilsyneladende øje med hende.

Terese er ikke en kvinde, der er let at komme ind på livet af, hun bider fra sig og kæmper imod. Hun er stædig, nægter at være svag, og tager både kampen op med en indbrudstyv og bestiger et bjerg på cykel. Man kommer uvilkårligt til at holde af Terese, hvis sorg og krise man levende kan sætte sig ind i. Tabet af Christian bringer minder frem om dengang hun som lille pige mistede sin far – som nu også hendes piger har mistet deres far. Dårlig samvittighed over at være rejst fra pigerne og have overladt dem til sin søster fylder meget i Tereses tanker.

Anden del af bogen fortæller den samme historie, men nu set fra “gartnerens” synspunkt. Det afsløres nu, hvorfor han er så interesseret i Terese. Der er flere årsager – og de er indbyrdes modstridende. Han spiller på flere heste samtidig for at nå sit mål – og det må gå galt. Også denne person får man sympati for, og håber han når i hvert fald ét af sine mål.

Det er en rigtig spændende bog. En krimi og kærlighedshistorie på samme tid. Ideen med at fortælle den samme historie set fra de to hovedpersoners synsvinkel fungerer rigtig godt. De 2 afsnit er fortalt meget forskelligt, også sprogligt, så det virkelig mærkes, at det i 2. del er en ny fortæller. Man sluger bogen, for den er meget velskrevet, medrivende og godt fortalt. En god handling og en dejlig slutning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter