0 kommentarer

Sidste time af Christophe Dufossé

af d. 3. august 2004
Info
 
Sideantal

292

Udgivet

2004

ISBN

87-02-02130-7

Originaltitel

L'heure de la sortie

 

Pierre Hoffman – en ensom, ung, fransk lærer som det ikke rigtig lige er til at blive klog på – er vores hovedperson, der overtager en klasse med nogle uhyggelige elever, som virker stille og ordentlige men samtidig meget skræmmende. Deres gamle lærer som også var en ensom og “ikke rigtig til at blive klog på”-lærer har på mystisk vis begået selvmord, og klassen mangler nu en geografi- og historielærer. En som kan tage med dem på den kommende skoleudflugt.

Denne lille skrækhistorie med det meget klassiske plot om en sær og uhyggelig klasse er udmærket skrevet – dog med hang til at gøre forklaringerne overdrevent sprudlende – som om der lige skal et sidste flot ord med. Ellers kører den stille og roligt fremad med beskrivelser af lærernes nederdrægtige tale om eleverne på lærerværelset, og vor lærers iagttagelser af livet på en fransk skole, med alt hvad der hører til af utålelige kollegaer og frække elever.

Slutningen udfrier ikke mange forventninger. Også selvom man kun fatter halvdelen af hvad der er sket, står det klart for en, at det er et lidt fladt klimaks man har været udsat for, som findes meget bedre i f.eks. ”7.A” af Bjarne

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter