0 kommentarer

Carmen Zita og døden af Karin Fossum

af d. 21. august 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

199

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-15723-9

Originaltitel

Carmen Zita og døden

 

En smuk kriminalroman, hvis man kan sige det om en krimi. Politikommissær Sejr og hans assistent Jacob Skarre er kaldt ud til noget, der tilsyneladende er en ulykke. En lille dreng er druknet i en sø. Moderen, som passede ham, var uopmærksom et øjeblik. Drengen var væk, og moderen fandt ham kort efter druknet i søen, som stødte op til deres grund.

Man følger tankerne hos de medvirkende. Især hos kommissær Sejr og moderen Carmen Zita.

Har Carmen Zita i virkeligheden dræbt sin lille søn, eller er det, som hun påstår en tragisk ulykke. Hvad med faderen som er på randen af et sammenbrud i bare længsel efter sin lille dreng.

Det er selvfølgelig ikke smukt, at et barn er druknet, men romanen i sin helhed vil jeg betegne som smukt skrevet. Der er ingen onde mennesker, og kriminalpolitiet tager meget varsomt på både mistænkte og vidner.

Karin Fossum kan bare det der med at skrive en krimi, hvor man kender både skyldige og uskyldige stort set fra først side, og det har hun gjort igen.

Derudover har vi kommissær Sejr, denne stovte enkemand, som med en engels tålmodighed opklarer de grusomste forbrydelser.

Det er så absolut en læseværdig krimi, og den får uden videre alle stjerner.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter