0 kommentarer

Sicilien sitrer af Lotte Garbers

Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

62

Udgivet

2010

ISBN

978-87-638-1551-2

 

“Sicilien sitrer” ikke det mindste.

Bagsideteksten siger ellers bl.a. “En single fyr, en hardcore kvindelig geolog, siciliansk sol og en ulmende vulkan.”

Thomas har da også alle muligheder for at kaste sin kærlighed og / eller sit begær på sin udlejer Majbritt, der jo da er så flink, at hun hverken forlanger depositum eller fast engagement i form af huslige ydelser (brændehugning o. lign.)

Optakten er som end okay, med en rimelig grundig karakteristik af henholdsvis Majbritt og Thomas. Thomas bliver af Majbritt, den ivrige geolog med de gode ben, bedt om at tage til Sicilien og assistere med at bære sten, da hendes faste samarbejdspartner har dårlig ryg.

Nu kan forholdet mellem de to hovedpersoner gå begge veje. Men der er som bekendt lagt op til en flirt på bagsiden af bogen – og det skal Lotte Garbers jo så levere.
Problemet er, at der på intet tidspunkt i historien lægges op til en intim kontakt – hverken følelsesmæssig eller seksuel – imellem de to. Vi har at gøre med to personer, der dybest set slet ikke er tiltrukket af hinanden på nogen vis. Ikke engang en enkelt gnist kan det blive til, og derfor virker det utroligt forceret da Thomas pludselig bliver frustreret og modløs over udsigten til ikke at komme i bukserne på Majbritt, og hun på sin side bekender, at hun er håbløst betaget af ham, men blot var bange for at det ikke var gengældt. Og det endda selvom hun inden frustrationernes udbrud bliver vartet op af en flot, mørk, siciliansk Romeo, og skønt Thomas på sin side har mindst en overordentlig velvillig, veldrejet skønhed, der heller end gerne vil kaste sig for hans fødder.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter