0 kommentarer

Sex Rouge af Pablo Henrik Llambias

af d. 3. marts 2014
Info
 
Sideantal

358

Udgivet

2013

ISBN

978-87-02-15517-4

Originaltitel

Sex Rouge

 

”Sex Rouge” er tredje og sidste del af forfatterens sonetter om “kunst, angst og kærlighed” (og forfatterfaget, tekstens autenticitet mm). De to første hed ”Monte Lema” (2011) og ”Hundstein” (2013) men man kan sagtens læse ”Sex Rouge” selvstændigt.

De første sonetter går der lidt “antitekst” i – for de handler primært om Llambías’ manglende overskud til at skrive dem, og hans bekymringer for hvordan Hundstein vil blive modtaget. De kredser om angst, piller, psykiatere og sygdom, og er for mig som læser nok den mindst fængende del af bogen (selvom jeg morede mig over tællevampyrene… 🙂

Til gengæld var der mere gods i resten af teksterne, hvor der reflekteres over det han læser, eftermæler, dannelse og kulturpolitik, forfatterprædikener m.m.

Llambías skriver om det der fylder og optager ham i øjeblikket, mange af sonetterne – især i første del – kredser om det samme, men vi kommer vidt omkring, og derfor vil man naturligt som læser opleve, at nogle afsnit fanger én mere end andre.

Sonetterne veksler mellem det nære (familie, parforhold, egne følelser og job) – dem der går meget tæt på:

”Når folk dør, når selv folk, jeg holder af, dør, kan jeg godt opleve en snert af lettelse. Så er der én mindre, der kender mig.”
Side 275

og så mere generelle bekymringer om verdenssituationen og reflektioner over politik og litteratur og især tekster og deres læsere:

”Den(teksten)kan ikke være autentisk, heller ikke selv om læseren har en oplevelse af autenticitet. Den kan heller ikke være falsk. Men tanker og følelser opstået som følge af læsningen af en tekst er sande”
side 336

Jeg følte og tænkte i hvert fald en del under læsningen – som jeg synes fungerer allerbedst i mindre bider. 3 stjerner, for en alt i alt positiv – omend til tider repetitiv – læseoplevelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter