0 kommentarer

Martin Misunderstood af Karin Slaughter

af d. 20. februar 2009
Info
 
Sideantal

147

Udgivet

2008

ISBN

978-0-09-952589-9

Originaltitel

Martin Misunderstood

 

“Martin misunderstood” er en mørk fortælling om ungkarlen Martin Reed, der bor hjemme hos sin mor, i den by, hvor han voksede op og gik i skole.
Moderen har svært ved at begå sig i det lille samfund, og er utilfreds med sin søn og den måde, han forvalter/spilder sit liv på. Hun ser et behov forandring.
Martin arbejder i den lokale virksomhed Southern Toilet Supply, hvor også plageånderne fra hans skoletid arbejder – han kæmper med sit selvværd og har forgæves prøvet at få sit liv til at tage en mere spændende drejning.
Vi er i historien vidne til den mobning Martin udsættes for på jobbet og gennem hele optakten føles Martins liv mørkt, trøstesløst og ubærligt.
Men en dag tager historien en helt anden drejning, idet en af Martins plageånder og kolleger findes dræbt. Sporene peger hen på Martin, og skønt han er uskyldig, bliver han omdrejningspunkt ikke kun blandt kollegerne, men også i det lille lokalsamfund og hos politikommissær Anther Albada, hvis privatliv er omgærdet af mystik og løgne.
Martin har et klart alibi, men kan ikke overskue at afsløre, at han på drabstidspunktet besøgte en massageklinik. Da der snart efter bliver begået endnu et mord på Martins arbejdsplads sidder han i saksen og bliver fængslet.
Al denne virak synes at forvirre Martin og han bliver ansporet til om ikke at tilstå så heller ikke at benægte mordene. Samtidig tilstår han forhold, han ikke har begået. Det skaber en følelse af betydningsfuldhed og magt hos ham.
Også Martins mor skifter status – hun er nu mor til en morder – og giver TV interviews om, hvordan det kunne gå så galt. Hun er blevet en interessant person.
Martins ønske om, at få livet til at tage en mere spændende drejning er gået i opfyldelse.
Slutningen er foruroligende og helt Stephen King’sk. En hurtig læst bog, der sidder og nager efter man har lagt den.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter