0 kommentarer

Flavia de Luce og Hævneren fra Ulster af Alan Bradley

af d. 4. august 2019
Info
 
Sideantal

331

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92621-09-2

Originaltitel

Sweetness at the Bottom of the Pie
Oversat af: Kristine Sandbjerg

Udgave

1.

 

Skulle det være noget med en detektivroman med en gæv 11 årig i hovedrollen? Så kunne Alan Bradleys bog godt være noget for dig!

Den snarrådige Flavia er ikke som piger er flest. Især ikke i 1950’ernes England. Hun har en passion for kemi. Og gift. Særligt gift. Faktisk er hun ikke altid synderligt sympatisk, når hun i sin ublu forfølgelse af sin passion afprøver diverse gifte af på sin ene søster. Og alligevel holder man som læser af Flavia. Hun er stædig, videbegærlig og nysgerrig. Og hun lader intet stå i sin vej i sin søgen på svar.

Men mystiske ting finder sted i Flavias hjem. Først bliver der fundet en død sneppe på dørtrinnet, med et frimærke spiddet på næbbet. Det næste, der bliver fundet, er en død mand i agurkebeddet. Hvem er denne mystiske mand, og hvorfor skulle han dø? Det mysterium vil Flavia løse, gerne inden politiet selv finder frem til svaret. Sammen med sin trofaste ganger, cyklen Gladys, sætter hun derfor jagten ind på mandens morder!

Alan Bradleys forunderlige bog er bestemt værd at læse. Flavia er en sjov hovedperson, hun er underholdende og fuld af gå på mod. Man bliver glad af at læse om den unge piges evige mod på livet og uendeligt store nysgerrighed! Selvom bogen handler om mordgåder og gift vil jeg kalde den hyggelig. Og skulle man blive bidt af bogen og Flavia som person, findes flere bøger i samme serie – dog er ikke alle blevet oversat til dansk.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter