0 kommentarer

Secrets From the Past af Barbara Taylor Bradford

af d. 5. oktober 2014
Info
 
Sideantal

382

Udgivet

2013

ISBN

978-0-00-730416-5

Originaltitel

Secrets From the Past

 

Serena er den yngste af Tommy og Elizabeth’s tre piger, tvillingerne Jessica og Cara er otte år ældre. De voksede op i et trygt hjem hvor Elizabeth var filmstjerne men lod ikke børnene blive forsidestof. Tommy var fotojournalist i konflikt- og krigsområder. I denne bog er det for en gangs skyld en lykkelig barndom; Elizabeth døde for fire år siden og Tommy for ét år siden. Serena sørger over tabet af sine forældre ligesom sine søskende. Serena fulgte i hans fodspor og blev fotojournalist og oftest arbejdede de sammen i krigsområder. Tommy og hans bedste ven, Harry oprettede en organization ‘Global Images’ som de arbejdede igennem og der mødte hun sin ven Zac; de var sammen i otte år men efter et vældigt skænderi efter farens begravelse, slog hun op med ham. Siden farens død har Serena ikke magtet at tage til kriseområder i stedet for skriver hun en biografi om sin far. Deres mor havde altid fundet hjem hvor væggene udstrålede varme, hygge, venskab og kærlighed; hun efterlod pigerne i fællesskab en lejlighed i New York og et hus i Nice. I disse hjem havde deres far og senere også Serena følt at de kunne komme ovenpå igen efter de grusomheder de havde været vidne til i diverse krigsområder.

Efter farens død er Serena medejer af ‘Global Image’, hun ser Harry som en slags reservefar. Han ringer og fortæller at de lige har reddet Zac ud af Afghanistan hvor han har været vidne til krigens urimeligheder og er gået helt ned med flaget. Selvom de ikke har snakket sammen i et år har han bedt om at Serena vil komme, for hun ved hvordan det er. Han befinder sig i Venedig i et safe-house som ‘Global Image’ har der. Derfra tager de videre til Nice til mindedagen for Tommy. Serena og Zac finder sammen igen på den betinglese at han ikke rejser ud igen til kriseområder.

I Nice finder de billeder som lukker op for en masse spørgsmål som Serena vil have forklaring på. Derfor vil hun finde en halvkusine til hendes mor, Val som også er fotojournalist og befinder sig i Libyen hvor det arabiske forår lige er begyndt. Zac er blevet så meget bedre at det rykker i ham for at rejse til Libien, og se hvad der sker.

Bogen har noget ”dameblads-roman-genre” over sig. Det var ganske rart at læse om en lykkelig barndom i trygge omgivelser med forældre som fik alle børnen til at føle sig elskede og trygge uden sociale problemer; men i denne bog var det lidt for meget til det modsatte. Jeg er noget ked af at jeg købte bogen, men jeg er sikker på at jeg ikke gider læse mere af denne forfatter.

Let læst på engelsk.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter