0 kommentarer

Savnet af Karin Alvtegen

af d. 17. juli 2011
Info
 
Sideantal

237

Udgivet

2002

ISBN

87-7445-971-6

Originaltitel

Saknad

 

Sibylla’s barndom var ikke let, og som ung forlod hun hjemmet og har siden levet som hjemløs i Stockholms gader. En gang imellem længes Sibylla efter et varmt bad og en rigtig seng at sove i, og hun har fundet en fidus – der virker hver gang.

Hun dresser sig op, indlogerer sig på et fint hotel og sætter sig ned i restauranten med et glas vin, og så udser hun sig et offer. En enlig handelsrejsende, der gerne vil have lidt selskab og ser ud til at have penge på lommen – og det lykkedes hende at få betalt både sin drink og hotelværelset, uden at skulle gå i seng med ham, hvad han ellers har regnet med. Sibylla sørger hver gang for at forlade værelset inden nogen aner uråd.

Men en dag sover Sibylla over sig – og alt går galt. Det viser sig at den mand, hun har narret til at betale, er blevet myrdet på bestialsk vis i løbet af natten – og alle spor leder til Sibylla.

Sibylla flygter og få dage efter myrdes endnu en mand på samme måde – og politiet sætter nu en storjagt ind på Sibylla.

Karin Alvetegen formår med kærlige pennestrøg at beskrive Sibyllas tanker og den skæbne, der ligger bag hendes valg om at forlade sin familie og leve på gaden. Som læsere ved vi, at Sibylla er uskyldig og dog strejfer tanken os, at det KUNNE ske, – at en hjemløs bliver anklaget for noget han eller hun ikke har gjort, blot fordi vi dømmer disse mennesker hurtigere end andre.

Sibylla møder på et tidspunkt teenageren Patrik, hvis mor er politibetjent, og han ser mennesket Sibylla og ikke kun den hjemløse Sibylla. Sammen beslutter de sig for at finde den rigtige morder, for kun på den måde, kan Sibylla blive frifundet for mistanke.

Den rigtige morder ligner et ganske almindeligt menneske, men er kynisk og myrder af en ganske uhyggelig årsag.

En menneskevarm historie spundet sammen med en kriminalgåde og i et troværdigt miljø med et flydende og medrivende sprog. Altvegen er bestemt et bekendtskab værd.

Savnet er blevet kåret som Nordens bedste kriminalroman 2000.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter