0 kommentarer

Sandheder fra en løgner af Julia Lahme

af d. 31. oktober 2010
Info
 
Forfatter
Sideantal

203

Udgivet

2010

ISBN

978-87-638-2333-3

 

Enhver kvinde er et produkt af sin tid, og ifølge Julia Lahme er der en klar skillelinje ved 1980. Kvinder født før den tid lever ifølge hende et angstfuldt liv. Angste for ikke at få job, ikke at lykkes, ikke at leve op til vores forældres forventninger ….listen er lang. Denne angst dulmer vi så ved at bygge vores liv op på en løgn.

På en yderst humoristisk, selvironisk og dog alvorlig måde er det lykkedes for Julia Lahme med denne selvbiografi, at prikke til de glansbilleder mange kvinder har inde i deres hoveder om hvordan en rigtig kvinde skal være, og om de småløgne, omskrivninger og fortielser, der ligger i kølvandet i forsøget på at leve op til dette billede.

Da Julia Lahme pludselig mistede den identitet hun havde fået/påtaget sig som chefredaktør for kvindemagasinet Cosmopolitan, blev hele dette glansbillede skrællet af. Nu var der ikke et fint visitkort, som signalerede hvem hun var, nu var statussen væk, nu var der Julia på godt og ondt.

Jeg kan anbefale denne bog, både til en lille eftertænksomhed – som kvinde født før 1980 – og som en bog man i den grad kan grine sammen med.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter