0 kommentarer

Tæppefald i Paris af Nis Georg Bøgen

af d. 3. juni 2018
Info
 
Sideantal

212

Udgivet

2018

ISBN

9788793383548

Originaltitel

Tæppefald i Paris

Udgave

1. udgave

 

Nis Georg Bøgen er for mit vedkomne en helt ny forfatter. Han har gjort det pragtstykke at debutere som 83 årig, med bogen “Tæppefald i Paris”.
Vi møder Mark Egebæk en ung sergent med planer om at søge om udsendelse som FN-soldat.
Fra begyndelsen af bogen er Mark ungkarl, og han gør sig tilsyneladende ikke de store anstrengelser for at ændre på dette, indtil han en dag bogstaveligt talt støder ind i Louise. Dette forhold varer dog ikke så længe. Louise og Mark kommer simpelthen fra to meget forskellige samfundslag, og Louise er overbevist om, at det ikke vil fungere med hende og Mark på langt sigt. Mark bliver forflyttet til Kastellet, og her møder han Claudia. Claudia er operasangerinde og hvis der er noget Mark ikke kender til, så er det opera. Men med alle ods i mod sig bliver der meget hurtigt et par ud af Claudia og Mark.
Fra nu af følger vi udviklingen i deres forhold, samt udviklingen i deres karierer. Kariererne støder lidt i mod hinanden. Det er ikke let at være forelskede, når den ene synger i Rom og den anden er FN-udsending i Libanon.
Bogen er let læst. Den er måske lidt naiv i sin beskrivelse af hovedpersonerne. De er lidt for perfekte. og de kommer nok lidt let igennem tilværelsen lige bortset fra de sidste tyve sider.
Kan man lide en hurtig læst roman, med kærlighed og nogle successfyldte hovedpersoner, så læs den.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter