0 kommentarer

Sand og sten, stål og glas af A. Silvestri

af d. 8. marts 2017
Info
 
Sideantal

221

Udgivet

2017

ISBN

978-87-93281-32-5

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Forskellige noveller om livet og måden mennesket er på, på værste og bedste vis, nok mest den værste…

Jeg har svært ved at beskrive bogen med få ord, for man læser den ikke bare lige ud i en køre, men man læser historierne hver især, for de er voldsomme, hårde, tankevækkende og nogen af dem bliver man endda en smule forarget over at læse.

Blandt andet novelle nr. 2 i bogen var jeg ret berørt af. Den handler om en kvinde, der lever i et voldeligt parforhold med en mand, der har fået slettet sin hukommelse, og hver dag gennemlever hun det samme scenarie med ham, hvor han starter fra barnestadiet og i løbet af dagen bliver en voksen mand, som kan klare tingene selv. Men der er noget dystert over det, noget der er svært at sætte en finger på, men som bare føles forkert. For han må åbenbart kunne huske noget, siden han går helt amok, hvis de daglige rutiner er blevet ændret. For eksempel bliver han mega vred, da hun glemmer at han skal barberes. Det lykkedes hende alligevel at komme igennem dagen, med knubs undervejs, og for en sjælden gang skyld går de ud om aftenen. Og man ved så, at næste dag starter det hele forfra igen.

Jeg fandt især den novelle interessant, fordi den er meget sigende om vores måde at leve på idag. Man gør hvad man kan for at opretholde en facade udadtil, lige meget hvordan ens liv ellers er skruet sammen. Og på samme måde er der budskaber at finde i de resterende noveller også.

Forfatteren kommer med små redegørelser undervejs ved hver enkelt novelle, som for at forklare hans tanke bag. Det gør det ret interessant men også specielt at læse. Især fordi nogen af novellerne kommer tæt ind under huden på en som læser.

Jeg vil ikke nævne alle novellerne her, men lade kommende læsere selv sætte sig ned med denne bog og suge det til sig, som de nu kan. For den er helt sikkert værd at stifte bekendtskab med, især hvis man tør blive lidt udfordret, da den giver en noget at tænke over rent personligt.

Man kan sagtens tolke frit i bogen og få noget af det dystre til at virke positivt, hvis man selv har lyst til at se det fra andre vinkler, men man kan godt fornemme, at der grundlæggende er en hård tone hele vejen igennem. Mennesket bliver beskrevet som det det er! Råt og enkelt og til tider stadig præget af instinkt!

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter