0 kommentarer

Sagaen om Isfolket 39: Tavse stemmer af Margit Sandemo

af d. 27. marts 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

246

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7677-092-1

Originaltitel

Rop av stumma röster

 

Tavse stemmer er bind nummer 39 i Isfolkets saga.
I denne bog følger man Nataniel, der jo er den udvalgte til at bekæmpe den onde Tengel. Nataniel er blevet 26 år og bliver tit tilkaldt af politiet, når de står med en svær sag. Resten af tiden holder han sig skjult og er modsat de fleste andre Isfolk-ætlinge over 25 år ugift.

Men den sag, som han nu bliver kaldt ud til, ændrer det hele.
Og mødet med hovedvidnet i denne sag opklarer hen af vejen hvor Emma Skogsruds efterkommere befinder sig, men stiller også et nyt spørgsmål: Hvordan kan det være at Ellen Knutsen, som senere viser sig at være Emmas tipoldebarn, kan se Linde-Lou, når hun ikke nedstammer fra Lucifer og Saga af Isfolket?

Bogen er delt op i tre dele og har tre Isfolk-ætlinge som centrale personer: Ellen Knutsen, Nataniel og Rikard Brink. I sidste del får vi mere at vide om Tova, og selvom hun nok er ligesom Kolgrim, kunne jeg ikke undgå at få sympati med hende, for det er trods alt værre for en pige at være født grim end for en dreng. Og det virker desuden umuligt at tro på at hun er lige så ond som Kolgrim.
Men det må næste bog opklare.

Handlingen er medrivende, men jeg synes at Margit Sandemo er begyndt at gentage sig selv, hvad kærligheden angår og jeg glæder mig til at læse en bog, hvor hovedpersonen er mere udenfor og ikke specielt tiltrækkende på drenge.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter