0 kommentarer

Sagaen om edsbrødrene af Lars-Henrik Olsen

af d. 19. oktober 2005
Info
 
Sideantal

268

Udgivet

2002

ISBN

87-12-03885-7

 

“De to drenge lignede hinanden på mange måder. De var begge stridbare af sind, og de talte sommetider om, at de nok ikke ville blive gamle og komme til at dø i sengehalmen. De ville aldrig give efter for nogen, og de fornemmede hurtigt, at de sandsynligvis ville komme til at dø for våben.”
(s. 17)

“Sagaen om edsbrødrene” er en flot genfortælling af Fostbrødrenes saga, en gammel islandsk fortælling. Lars-Henrik Olsens fortællerevne og måde at formulere tingene på er igen kommet til sin fulde ret, og jeg må endnu engang overgive mig selv til historiens gribende skrivestil.

De to drenge Tormod og Torgejr vokser op på Island og er uadskillelige. Som unge er de hærgende og ødelæggende, og en dag aflægger begge en ed om evig troskab og hævn hvis den ene dør uretfærdigt. Hvordan skal det mon gå?

Gennem hele sagaen følger vi de to edsbrødres dramatiske venskab og voldsprægede liv sammen og alene. Vi følger med til Grønland og kommer til selve Kong Olav i Norge.

Bogen er faktisk meget kompleks og gennemarbejdet, og man bliver hele tiden præsenteret for velskrevne og flotte kapitler, der virkelig får en til at føle at man er på Island i starten af 1300-tallet. Beskrivelserne og indblikket i sagaen er tydeligt og man opfanger straks at Lars-Henrik Olsen har fordybet sig i dette og han har gjort det MEGET grundigt!

Godt. Gennemarbejdet. Genialt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter