0 kommentarer

Blade fra en slægtshistorie af Rachel Og Israel Rachlin

af d. 1. november 2013
Info
 
Sideantal

134

Udgivet

1998

ISBN

87-11-11422-3

 

På sin vis vil man kunne beskrive denne bog, som en komprimeret udgave af “16 år i Sibirien” – men bogen indeholder dog også andre elementer end beskrivelser af de år, som familien ufrivilligt tilbragte i Rusland.

Rachel og Israel Rachlin fortæller i denne bog om deres respektive barndomme, hvordan de mødtes, de tidlige år af deres ægteskab – men der er også enkelte fortællinger om nogle af de personer, som de har mødt gennem deres liv i Litauen og Rusland.

Der fortælles om Israel´s barndom i Litauen, hvor faderen arbejdede som hestehandler, om Israel´s studietid i Tyskland, hvor han studerede økonomi ved universitetet i Leipzig – fortællingen krydres med beskrivelser af studiekammeraterne og nogle af de rejser han foretog i sin ungdom. Rachel´s fortællinger om sin ungdom er mere beskedne da hun voksede op under materielt fattigere kår end Israel – hendes historie er fortællingen om en arbejderpiges opvækst i København, hvor der ikke var råd til en uddannelse.

Mange af de personer og hændelser, der beskrives i bogen er allerede beskrevet i “16 år i Sibirien”, og derfor er jeg mest tilbøjelig til at kalde denne bog lettere overflødig. Jeg synes dog det kan være spændende at læse om andre menneskers opvækst og livsførelse, og derfor er bogen ikke helt håbløs – blot en anelse overflødig. Rachlin-parret har dog noget på hjerte og har et nøgternt og beskrivende sprog, så jeg lander på 2 stjerner – mere kan det ikke blive til da bogen som sagt er gentagelse af allerede nedskrevet materiale.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter