0 kommentarer

Romanovprofetien af Steve Berry

af d. 8. december 2005
Info
 
Sideantal

397

Udgivet

2005

ISBN

87-11-29116-8

Originaltitel

The Romanov prophecy

 

Det går stærkt, når den amerikanske advokat Miles Lord piller ved Ruslands fortid. Han bliver jagtet jorden rundt, fordi han finder nogle oplysninger om den russiske zarfamilie, han ikke burde, og krudt og kugler suser om ørerne på ham.

I en fiktiv nær fremtid er der nedsat en kommission, som skal finde den nye russiske zar. Indsættelsen af det nye overhoved skal sætte et endegyldigt punktum for næsten 100 års kommunistisk styre, og det er meget vigtigt for russerne, at zaren skal være direkte blodsbeslægtet med den forrige zar – en ægte Romanov. Problemet er imidlertid, at hele zarfamilien blev myrdet i 1918 under mystiske omstændigheder.

Miles Lord finder spor, der tyder på, at to af børnene i zarfamilien overlevede. Det er ikke godt nyt for den sammenslutning af mafia, ministre og forretningsfolk, der ønsker deres egen marionetdukke indsat som zar. Før han ved af det, har Lord rodet sig ind i Rasputins sære profeti om Romanovernes genopstandelse, og det er ikke nemt at gemme sig, når man er afroamerikaner i Rusland med venner og fjender, der ikke er til at stole på.

“Romanovprofetien” er meget fængende og vidunderlig hæsblæsende. Men bogen giver sig ikke ud for at være mere, end den reelt er – en god thriller med orden i de historiske facts.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter