0 kommentarer

Rødovre blodåre af Niels Legêne Thomsen

af d. 14. oktober 2014
Info
 
Sideantal

90

Udgivet

2013

ISBN

978-87-11-37354-5

 

“Rødovre blodåre” er en digtsamling, der trods det beskedne sideantal formåede at begejstre og charmere undertegnede anmelder.

Som titlen måske afslører handler digtene om Rødovre, der er forfatterens hjemby; det sted hvor han altid søger tilbage til i tankerne og den by, der har været base for hans barndom og tidlige ungdom. Den by, der har været med til at præge ham som person.

Digtene i samlingen kredser om emner som barndommens trygge land, om at blive voksen, om fortiden, den første kærlighed, tab af kærlighed, om at nærme sig døden og afslutningen med hastige skridt og om tab af forældre, der gør voldsomt indtryk uanset hvor gammel man så end måtte være.

Digtene er korte, præcise og giver et fint indblik i forfatterens tankestrøm.
Læseren mærker tydeligt, at forfatteren har noget på hjerte og at han vil noget med sine digte.

Beskrivelserne af barndommens land er både fremragende og rørende, og det er efter enhver tænkelig standard en meget overbevisende digtsamling, der har set dagens lys.

Det falder mig vanskeligt at skulle sige noget dårligt om “Rødovre blodåre”; det er en skøn digtsamling, som andre anmeldere bør bruge noget af efterårsferien på at læse.

God læselyst – jeg skal i gang med at finde andre af forfatterens bøger og håber I andre vil gøre det samme.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter