0 kommentarer

Rigets frue – Margrete 1. af Maria Helleberg

af d. 29. maj 2008
Info
 
Sideantal

334

Udgivet

2007

ISBN

87-11-17008-5

 

Tænk som 6-årig at skulle tænke på fremtiden. Og ikke kun sin egen, men et helt riges. At skulle lægge dukkerne væk, og vokse, blive mandbar, og klar til at føde sønner, konger, til sit rige.

Margrete I endte praktisk talt som dronning af Danmark, Norge og Sverige. Men med enorme omkostninger personligt set. Trolovet som seksårig, dronning af Norge i en alder af 10. Med et konstant pres på skuldrene bliver barndommen frataget hende, og et liv fyldt med byrder, og store sejre og nederlag pålægges hende. Der er ikke plads til svagheder, hun må gøre, som der forventes af en dronning og hersker.

Det var i starten en meget forvirrende bog. Den gav i lang tid ikke helt mening for mig – Den føltes lidt rodet og med lidt for store spring i handling og tid, uden læseren blev gjort opmærksom på det. Som når hovedpersonen lige pludselig er vokset fra at være seks til tolv år! Men når man er kommet sig over det lidt rodede persongalleri og tidsspringene bliver bogen faktisk god. Det er en spændende beretning Helleberg har fået brygget sammen, man drages virkelig ind i Margrete I’s liv. En middelmådig historisk roman, der bliver bedre når man når et stykke ind i den.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter