0 kommentarer

Revolutionær – en Andy Warhol komposition af Hans Otto Jørgensen

af d. 28. august 2017
Info
 
Sideantal

438

Udgivet

2017

ISBN

9788793128583

Originaltitel

Revolutionær

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Jeg har læst en roman. Jo jo den er god nok. Og det er en meget speciel roman. Den her roman er ikke som alle andre romaner, den er anderledes på alle måder. Både i måden den er skrevet, sat op og i det hele taget fremlagt. Og jeg elsker den! Det er store ord, men det var så anderledes en oplevelse at jeg simpelthen ikke kan sige andet.

Sproget og de mange små historier, billeder mm virker dragende og insisterende. Man bliver som læser både hamrende forvirret men også enormt fascineret. Det er sjældent man støder på noget lignende, hvis man da overhovedet kan finde noget der minder om denne bog. Og forfatteren bag har på genial vis lavet et værk som minder mere om et kunstværk end om en bog. Og det virker.

Bogen handler ikke rigtigt om Andy Warhol. Den handler heller ikke så meget om noget andet. Men alligevel har den en hel del at byde på. For her er flere “fortællinger” der bliver genfortalt – tidligere værker af forfatteren som man – hvad enten man kender dem i forvejen eller ej, bliver præsenteret for på en ret god måde. Den handler også om hele hans forfatterliv og hvordan han er blevet den han er i dag. Det er på nogen måder en biografi og så alligevel ikke.

Er man ikke vant til at læse store romaner eller store novellesamlinger så vil den være noget af en mundfuld at starte ud med, men for alle med fødderne solidt plantet i litteraturens verden vil den være intet mindre end et mesterværk at sætte sig ned med.

Jeg kunne ikke læse den ud i en køre. Der var mange ting og detaljer som jeg gerne ville prøve at få noget ud af og derfor tog det mig lidt tid at læse denne bog. Men samtidig betyder det så også at den har efterladt et stort indtryk og jeg vil gerne læse i den igen senere hen. For man behøver nemlig ikke læse det hele på en gang. Der er så meget der er opdelt og derfor kan læses for sig selv.

En meget anderledes og utrolig fascinerende roman. God fornøjelse!

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter