0 kommentarer

Madam President Af Anne Holt

af d. 12. juli 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

373

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-05529-0

Originaltitel

Presidentens valg, på dansk ved Ilse M. Haugaard

 

Amerikas første kvindelige præsident er på officielt besøg i Norge, da hun bortføres fra sit hotelværelse. Kort efter bortførelsen ringer vidner ind med tips om at præsidenten er bortført af to mænd i en meget letgenkendelig bil. 50 forskellige steder i Norge. Der kører 50 biler rundt med lokkeduer der ligner præsidenten, blot for at forvirre politiet og secret services efterforskning.

De norske myndigheder tvinges til at samarbejde med secret service, men det er mere hanekamp end samarbejde.
Det litterære niveau er jordnært. Samtaler gengives troværdigt, men en kende uvedkommende. Personerne lever, men er samtidig lige en spids for karikerede. Der er for meget fyld.

Hanne Wilhelmsen, forfatterens hovedperson fra tidligere bøger, bliver indblandet i kidnapningsaffæren, da den kidnappede dukker op i hendes kælder. Hvorfor præsidenten dukker op hos lige præcis Hanne Wilhelmsen gives der ikke en forklaring på. Affæren afsluttes alt for brat, efterladende sig en følelse af at man netop har fortæret et måltid, hvor forretten virkede lovende, men hovedretten var vandgrød lavet på luft. Det store spørgsmål om hvad der ville ske hvis amerikas præsident blev bortført på fremmed jord, overskygger desværre muligheden for interessant samspil og følelsesmæssig dybde mellem de involverede.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter