0 kommentarer

Ravkikkerten af Philip Pullman

af d. 6. maj 2004
Info
 
Sideantal

516

Udgivet

2002

ISBN

978-87-02-06253-3

Originaltitel

The Amber Spyglass

 

Huarg! Denne bog er: spændende, lidt romantisk, sørgelig, morsom og meeeeeeget dyb… og jeg tror næsten jeg kan tilslutte mig en anden anmelder på denne sides mening om, at den slår (næsten) ALT lige fra Shakespeare og Harry Potter til Bibelen og Sokrates både i spænding og visdom.

Efter at have overværet sin fars død er Will Parry som vi mødte i “Skyggernes Kniv” (toeren,) taget af sted for at finde Lyra, som er blevet bortført af den onde fru Coulter som er hendes mor. Med sig har han to engle som har svoret at hjælpe ham til Lord Asrels fort, hvor sidstnævnte er ved at forberede det kosmiske slag mod Autoriteten (Gud). Samtidig er en ny udgave af syndefaldet ved at udspille sig på symbolsk vis og er det nu godt eller ondt?

Bogen handler bla. om arvesynden, Krig mod Gud, religion, parallelle universer og så selvfølgelig er det et eventyr om to børn som møder både den sande ondskab og den sande kærlighed. Det er værd at bemærke at en stor del af den foregår i en verden som er ikke så forskellig fra vores men alligevel meget forskellig.

Jeg kan i øvrigt fortælle at den gamle gut biskoppen af Canterbury vil have bogen indført som en del pensum i de engelske skolebørns religionsundervisning… wauw… det er blæret.

Så jeg kan kun sige: Læs den eller brænd op i bogormehelvede!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter