0 kommentarer

Leonoravej af Christian Dalsgaard

af d. 5. maj 2004
Info
 
Sideantal

250

Udgivet

2004

ISBN

87-595-2297-6

Originaltitel

Leonoravej

 

”Leonoravej” er et stykke dansk kulturkritik, hvor karaktererne er så genkendelige, at det nærmer sig det uanstændige. Det kan nemlig kun betyde, at vi alle sammen går og spiller de samme ti roller, lige gyldigt hvilken vej vi fester på. De der skulle have glemt stemningen ved vejfester, kan læse ”Leonoravej” og se, om de ikke får deja-vu af den halvhjertede stemning, der er bogens force.

Vi befinder os nord for København i et af de bedre kvarterer. Gitte, som er sådan en frisk pige, og Thomas holder vejfest. Synsvinklen skifter mellem naboerne, og Christian Dalsgaard har dem lige på kornet. For eksempel starter de alle med at beskrive Ellen Saxild som ”det søde menneske”, og denne overraskende konsensus er morsom, hvis man ellers kan holde den ironiske distance. Ellers kan det hurtigt blive pinagtigt at nikke genkendende til Gittes høflige snakken naboerne efter munden. Det er heller ikke særlig charmerende med de skæve, indforståede blikke der sendes rundt om bordene, når Niels bliver for højrøstet. Nogle få finder i dagens løb gennem maskeraden og sammen om fælles interesser eller fodslag. De fleste har imidlertid for travlt med deres eget til at se ordentligt på den de taler til.

Man kan lige så godt erkende, at man er gennemskuet og lægge ”Leonoravej” ned i tidskapslen. Eventuelt gøre som Thomas og drikke sig gennem sin ration af vejfester, mens man bævende overvejer, hvordan Christian Dalsgaard spidder én næste gang.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter