0 kommentarer

Jeg – en nørd af Dennis Jürgensen

af d. 3. oktober 2006
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

152

Udgivet

1990

ISBN

87-88133-97-4

 

Hovedpersonen hedder Elmer Guldbrandsen og vi møder ham første gang i 5. klasse hvor han bliver jagtet ind på biblioteket af “Mordors udsendinge”. Her møder han “en frygtindgydende, grå løvinde med hårknude i nakken og grågrønne øjne, der kunne tvinge en normanner-viking i knæ” (s.10) (alias en bibliotekar) der introducerer ham for bøgernes verden. Han bliver i den grad tiltrukket af ”Ringenes Herre” at bogen følger ham gennem folkeskolen og til gymnasiet og gør livet lettere for den stakkels forfulgte nørd.

I gymnasiet oplever han en smule popularitet da andre vil skrive hans fysikrapporter af og bliver da også, til en vis grad, accepteret af en lille klike fyre.
Men men men. Alt er ikke lige godt, for en dag tvinges han til at deltage i et løb. Han planlægger at blive hjemme, men da det er et gruppeløb og alle deltagerne skal i mål for at vinde beslutter kliken af fyre at han skal i form. Det er starten på alverdens lidelser for den overvægtige Elmer. Under træningen redder han tilfældigvis den gudeskønne elverpige Gwennafran og hun giver ham tre ønsker. Er Elmer blevet vanvittig af den hårde træning og underskuddet af studenterbrød?
Gwennafran udviser en interessant evne til at dukke op når Elmer tænker på hende og hendes uvidenhed mht. den “rigtige” verden begynder at overbevise Elmar. Men hvordan kan det så være at Gwennafran ligner gymnasiets lækreste pige, Helena, på en prik?
Og sidst, men ikke mindst, vil Elmer overleve den hårde træning og det store løb?

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter