0 kommentarer

Rå natur af Alex Finlay

af d. 12. januar 2022
Info
 
Sideantal

358

Udgivet

2021

ISBN

978 87 94232 01 2

Originaltitel

Every Last Fear - oversat af Mads Damsø

Udgave

1. udgave

 

“Rå natur” er en ret sløj, dansk titel til en ret fed, amerikansk krimithriller. “Every Last Fear” hedder den på engelsk, og det lyder straks mere uhyggeligt, ikke sandt?

For uhyggelig er historien, der er skrevet af juristen Alex Finlay og udgivet på Falco, et nyt forlag, som vi helt givet kommer til at høre meget mere til.

Handlingen lægger fra land i Tulum, Mexico, hvor politiet finder fire lig; americanos. Far, mor, teenagepige, lille dreng. Måske er de døde ved et uheld, udslip fra en gasvandvarmer eller lignende.

Oppe i New York må FBI-agent Sarah Keller fortælle den NYU-studerende Matt Pine, at hele hans familie er døde. Tilbage har han nu kun storebror Danny, der sidder i fængsel for et mord, han muligvis ikke har begået.

Medierne kaster sig over Matt, ikke mindst Netflix, som har levet højt på en dokumentarserie, hvor de har prøvet at bevise Dannys uskyld. Sæson 1 havde høje seertal, og Pine-familien er nærmest blevet en slags celebreties. Nu er næsten hele familien udslettet, og Netflix øjner chancen for en spektakulær sæson 2.

Finlay skaber flot suspense ved konstant at klippe fra nutid, hvor en ækel mand med hareskår skubber Matt ud foran en taxi, til den nære fortid, hvor Matts familie stadig er i live og måske, måske ikke er ved at finde nye spor, der vil kunne få Danny frikendt fra fængslet.

Samtidig er agent Keller ved at undersøge et stort amerikansk firma, der løser opgaver for de mexicanske narkokarteller. Er der en forbindelse til Pine-sagen?

“Rå natur” er effektiv spænding, der får siderne til at vende sig selv. Pyt med, om psykologien ikke sidder lige i skabet (Matt er alt for cool i betragtning af, hvad der sker for ham) – man er godt underholdt hele vejen og skal være mere end almindeligt skarp for at gætte den overraskende slutning.

Lad os bare høre meget mere til Alex Finlay, Falco.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter