0 kommentarer

Prinsesse i rampelyset af Meg Cabot

af d. 22. oktober 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

187

Udgivet

2004

ISBN

87-11-22086-4

Originaltitel

Princess in the Spotlight

Udgave

2.udgave

 

I seriens første bog, Prinsessens dagbog, fandt Mia ud af, at hun er tronarving til landet Genovia. Hendes farmor, i bogen kendt som grandmére, giver hende fortsat prinsessetimer, så Mia kan være en god repræsentant for landet, og derfor arrangerer grandmére et tv-interview for Mia med Beverly Bellerieve, som er en af landets mest berømte journalister.

Det ellers stille og rolige interview forløber ikke så godt på grund af Mias nervøsitet, for da interviewet bliver offentliggjort på amerikansk, landsdækkende tv, giver det blandt andet Mia problemer med nogle af sine veninder og sin lærer.
Og det hele bliver for Mias vedkommende ikke bedre af, at hun er håbløst forelsket i sin bedstevenindes bror, og hendes mor skal giftes med hendes matematiklærer, men et lyspunkt for hende i alle hendes problemer er de e-mails, hun får, fra en hemmelig beundrer.

Mia fortæller på en morsom måde om alle sine oplevelser og tanker, og jeg tror, mange piger i næsten alle aldre vil nyde at læse denne “pigebog” og kunne identificere sig selv med Mia og hendes oplevelser. Seriens bog nr. 2 er ikke bedre end bog nr. 1; de er nærmere betegnet på samme niveau, hvilket godt kan gå hen og være skuffende, hvis man havde højere forventninger.

Prinsesse i rampelyset er en selvstændig fortsættelse til ”Prinsessens dagbog” og kan læses fra 12 og opefter.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter