0 kommentarer

I helvede flyder en flod af Morten Leth Jacobsen

af d. 5. marts 2016
Info
 
Sideantal

219

Udgivet

2015

ISBN

9788793046429

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

I forordet på bogen omtaler Morten Leth Jacobsen eksempler på musik han selv har hørt medens han skrev bogen, jeg tænkte det må prøves, så jeg har faktisk under det meste af læsningen haft musikken kørende som underlægning, og jeg tror måske det er med til at sætte stemningen. Der er også i bogen undervejs en reference til et heavyrock rock nummer…som jeg må sige i den grad passer til situationen. Så for mig har musikken været med til at give en anderledes og større læseoplevelse.

Det er en meget anderledes bog og under læsningen tænkte jeg flere gange hvordan kan den ende, men den ender nøjagtig som den skal, en anden slutning havde ikke haft samme dybde som den Morten L. Jacobsen har valgt.
Det er svært at beskrive handlingen, da der ikke sker ret meget andet end at Skejby Centeret, der er blevet bygget oven på porten til helvedet, oplever besynderlige hændelser. Det der egentlig er historien er centerchefen Tore og alle hans genvordigheder for at skjule sandheden om helvedet og samtidig forsøge at redde centret ,og de mennesker der færdes i centeret. Det er en lidt barok historie som samtidig appeller voldsomt til læserens fantasi. Meget læsevenlig og visuelt skrevet.

“I helvede flyder en flod” er Morten Leth Jacobsens femte roman. Han fik i 2012 tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter